zaterdag, 31. mei 2014 - 9:16 Update: 03-07-2014 0:35

Drentse roofmoordenaars al bezig met nieuwe rooftocht

Foto van politieauto's met afzetlint | JPF - Archief
Foto: JPF - Archief
Hoogeveen

Twee mannen uit Hoogeveen die verdacht worden van drie roofmoorden in Drenthe waren al weer een nieuwe rooftocht aan het voorbereiden.

Zij hadden al een plek in Brabant op het oog. Dit hebben bronnen rond het onderzoek tegenover NRC Handelsblad verklaard, zo meldt de krant zaterdag.

Het gaat om de broers Admilson (29)  en Marcos R. (28), die dinsdag voor de rechter moeten verschijnen. In maart dit jaar werden zij opgepakt op verdenking van moorden op een echtpaar uit Exloo en een man bij Spier. De broers hebben daarvoor een bekentenis afgelegd.

Dat zij na de drie moorden al weer bezig waren met het plannnen van een volgende roofmoord zou blijken uit afgeluisterde gesprekken. Op basis van die gesprekken besloot de politie beide mannen in maart van dit jaar op te pakken. In hun appartement werd een plattegrond gevonden met routes in Brabant erop, zo schrijft het NRC.

Admilson R. heeft na zijn arrestatie twee keer geprobeerd om uit te breken. Tijdens een van die pogingen gijzelde hij een politievrouw. Hij kwam twee deuren door, maar werd daarna tegengehouden.

Provincie: