zondag, 12. oktober 2014 - 14:44 Update: 12-10-2014 20:12

Drie aanhoudingen bij aanrijding met alleen blikschade

Afhandeling kleine aanrijding loopt volledig uit de hand
Foto: Archief MV
Kaatsheuvel

De politie behandelde zaterdagmiddag een aanrijding in Kaatsheuvel waarbij alleen sprake was van blikschade. De zaak escaleerde waardoor er drie arrestaties volgden.

De aanrijding gebeurde op het parkeerterrein van een supermarkt aan de Poolsestraat. De bestuurder (29) van een Audi was op de parkeerplaats achteruit tegen een andere auto was gereden en wilde er vervolgens tussenuit gaan. De gedupeerde partij kon dat met hulp van omstanders verijdelen. De politie werd erbij gehaald. De veroorzaker bleek stomdronken en niet aanspreekbaar. Hij werd gearresteerd.

Arrestaties

Een van zijn bijrijders (32) werd ook aangehouden wegens het bedreigen van omstanders. Een derde passagier van de veroorzaker kwam er zich mee bemoeien, waardoor het bijna op een vechtpartij uitliep. Toen deze laatste man (29) ook nog eens zijn vrienden probeerde te bevrijden uit handen van de politie, was de maat vol. Ook hij werd ingerekend.

Rechter

De arrestanten zijn inwoners van Kaatsheuvel in de leeftijd van 29,29 en 32 jaar. De dronken veroorzaker was te dronken om een blaasproef te kunnen afleggen. Ook wilde hij niet meewerken aan een bloedproef. Er is proces-verbaal tegen het drietal opgemaakt. Ze mogen zich binnenkort bij de rechter verantwoorden.