zaterdag, 26. april 2014 - 23:11 Update: 03-07-2014 0:37

Drie gewonden na grap met handrem

foto van ongeval | fbf archief
Foto: fbf

Zaterdagmiddag raakten drie mannen bij een verkeersongeval op de Bram Groenewegeweg gewond. De bestuurder meldde zich later bij de politie. Hij bleek teveel alcohol te hebben gedronken.

Het ongeval gebeurde rond 14.45 uur vlak voor de Langeweg. De auto was frontaal op een boom geklapt en volledig vernield. Toen agenten bij de aanrijding arriveerden, bleek dat de bestuurder in een andere auto was gestapt en was weggereden. De slachtoffers waren al uit de auto en aanspreekbaar. Zij werden naar ziekenhuizen in Roosendaal en Bergen op Zoom vervoerd. De inzittenden zijn twee inwoners uit Poortvliet (19 en 20) en een 27-jarige man uit Scherpenisse.

Rond 15.30 uur meldde de 19-jarige bestuurder uit Scherpenisse zich bij een agent. De jongeman werd aangehouden. Uit een eerste ademtest bleek dat hij teveel had gedronken. Hij is naar het politiebureau in Bergen op Zoom gebracht. Tijdens een uitgebreide ademanalyse blies hij 675 ugl. Zijn rijbewijs werd ingenomen.

De politie onderzocht de oorzaak van het ongeval. Zo is onder andere de auto onderzocht en zijn sporen veiliggesteld. Vermoedelijk heeft een van de inzittenden tijdens het rijden aan de handrem getrokken. Hierna is de auto gaan slippen en tegen de boom gereden. De zwaarbeschadigde auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Provincie: