dinsdag, 28. januari 2014 - 14:38 Update: 03-07-2014 0:43

Europas grootste garnalenleverancier Heiploeg failliet

Foto van garnalen | SXC
Foto: SXC

Europa's grootste garnalenleverancier Heiploeg is failliet verklaard. Volgens De Telegraaf denkt het bedrijf in afgeslankte vorm een doorstart te kunnen maken als Heiploeg International. Dit zou dan als onderdeel van het Katwijkse visverwerkingsbedrijf Parlevliet & Van der Plas zijn.

Het faillissement kost tenminste 60 fulltime arbeidsplaatsen. Dit is volgens directeur Wielinga rond de 90 werknemers met een vast dienstverband. Bij een eventuele doorstart blijven voor circa 300 mensen hun arbeidsplaats behouden. De arbeidsvoorwaarden zullen voor deze personeelsleden worden versoberd. 

Voor het bedrijf Heiploeg werken wereldwijd 3000 mensen. Heiploeg is onder andere actief in Suriname, Marokko en India. De buitenlandse takken gaan via een aandelenovername naar Perlvliet & Van der Plas. Hoeveel hiervoor betaald zal worden wil men niet zeggen.

De Nederlandsetak van Heiploeg verkeerder al langere tijd in zwaar weer. Met een schuldenlast van 130 miljoen euro, lukte het Heiploeg niet om de organisatie zo aan te passen dat de schulden konden worden weggewerkt.  

Provincie: