zondag, 21. december 2014 - 19:45

FC Twente pakt op valreep volle pond

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) FC Twente heeft de eerste seizoenshelft met slecht spel, maar wel met drie punten afgesloten. Waar het in de negentigste minuut nog 1-2 voor Willem II stond, wonnen de Tukkers uiteindelijk met 3-2.

De Tukkers begonnen goed aan het competitieduel en kwam na twaalf minuten al op voorsprong. De voormalig PEC Zwolle-tandem Kamohelo Mokotjo (assistgever) - Youness Mokhtar (afmaker) leverde de 1-0 op. Later was Bilal Ould-Chikh nog gevaarlijk, maar Ali Messaoud maakte na een half uur spelen juist weer gelijk.

In het laatste kwartier van de eerste helft moest Willem II-doelman Kostas Lamprou nog wel diverse malen reddend optreden, maar het spel was van beide kanten niet om over naar huis te schrijven. De theepauze bracht hier weinig verandering in. Doelpuntenmaker Mokhtar liet diverse malen na om zijn ploeg weer op voorsprong te zetten en zag aan de andere kant de BelgRobbie Haemhouts de 1-2 voor de promovendus maken.

Lang leek een stunt voor Willem II in de maak, tot Twente-mandekker Andreas Bjelland in de reservetijd de 2-2 tegen de touwen kopte. Tot overmaat van ramp voor de Tilburgers sloten de gastheren het duel zelfs af met drie punten: de veel bekritiseerde spits Torgeir Börvenontpopte zich tot de held door in de 94e minuut ook nog de 3-2 te maken.