dinsdag, 19. augustus 2014 - 7:49 Update: 20-08-2014 8:17

'Geliquideerde man (34) Amsterdam-Oost was topcrimineel'

Man in Amsterdam neergeschoten met automatisch vuurwapen
Foto: Archief FBF
Amsterdam

De op maandagavond doodgeschoten 34-jarige man was crimineel Derkiaoui van der Meijden.

Hij werd in het criminele circuit ook wel 'Derk' of 'Pirki'genoemd. Het lijkt erop dat hij het zevende slachtoffer is geworden van een bendeoorlog die al anderhalf jaar woedt in Amsterdam. Dit meldt de NOS.

Derkiaoui van der Meijden.werd in in Amsterdam-Oost op de hoek van de C. van Eesterenlaan met de Borneokade doodgeschoten. Hij is een bekende van de politie. Hij zou worden verdacht van betrokkenheid bij de heftige schietpartij in december 2012 in de Staatsliedenbuurt.

​Omstreeks 23.15 uur kwam de melding binnen van een schietpartij. Agenten stelden een onderzoek in en troffen de gewonde man aan bij de Entrepotbrug. Het slachtoffer werd met diverse verwondingen naar een ziekenhuis overgebracht. Daar is hij in de loop van de nacht aan zijn verwondingen overleden.

Volgens getuigen is na het schietincident een donkergekleurde scooter weggereden in de richting van de Panamalaan. De recherche heeft in verband met sporenonderzoek een deel van de C.van Eesterenlaan, Borneokade en Zeeburgerkade afgesloten. Ook is de omgeving uitgekamd, op zoek naar de verdachte(n). Het onderzoek ging de hele nacht door, er is nog niemand aangehouden.

Volgens omstanders zou het slachtoffer met een automatisch vuurwapen onder vuur zijn genomen. 

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):