woensdag, 11. juni 2014 - 15:50 Update: 03-07-2014 0:34

Hulploket voor veteraan in Doorn geopend

Screenshot van website veteranenloket.nl | veteranenloket.nl
Foto: veteranenloket.nl
Doorn

Minister van Defensie Janine Hennis-Plasschaert heeft woensdag het Veteranenloket geopend. Dit meldt het Veteraneninstituut woensdag.

'Vanaf nu is er één telefoonnummer en één website waar veteranen en hun relaties toegang krijgen tot de optimale zorg en dienstverlening waar ze recht op hebben', aldus het instituut.

Veteranen en hun relaties kunnen bij het loket terecht voor de bestaande dienstverlening en zorg van het ministerie van Defensie, het Landelijk Zorgsysteem voor veteranen, het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds, het Veteranen Platform en het Veteraneninstituut.

Het Veteranenloket biedt toegang tot informatie en ondersteuning én immateriële en materiële zorg. Voor acute zorgvragen is het Veteranenloket 24 uur per dag, zeven dagen in de week bereikbaar. 

Het loket is een rechtstreeks gevolg van de Veteranenwet die in 2011 door zowel de Tweede als Eerste Kamer unaniem werd aangenomen. Met deze wet is er een wettelijke verankering gekomen van de zorg- en dienstverlening voor veteranen.

Provincie: