maandag, 18. augustus 2014 - 9:05 Update: 18-08-2014 15:51

In slaap gevallen man na 17 uur door arrestatieteam van dak gehaald

Mogelijke inbreker zit al 14 uur vast op dak jachthuis
Foto: Archief MV
Hilvarenbeek

De man die de hele nacht op het dak van een jachthuis in het Brabantse Hilvarenbeek heeft gezeten, is er af. Dit gebeurde maandag aan het eind van de ochtend rond 11.15 uur, zo meldt Omroep Brabant.

De man die verdacht werd van inbraak zat al sinds zondagavond 18.00 uur op het dak van een jachthuis. Toen hij in slaap viel, kon een arrestatieteam van de politie, dat zich in het jachthuis bevond, hem eindelijk aanhouden. De medische toestand van de man, een festivalganger uit Estland wordt bekeken en hij krijgt hulp.

De hulpdiensten hadden hun handen vol aan de man. De omgeving van het jachthuis aan de Gorp werd afgezet. Er was een hoogwerker van de brandweer aanwezig en uit voorzorg ook een ambulance.

Het jachthuis staat op een landgoed. De man klom gisteravond rond 18.00 uur het dak op, nadat een boswachter hem bij het huis had gezien. De politie probeerde eerst met praten de man naar beneden te krijgen, maar hij gooide met dakpannen naar de politie. De politie durfde vannacht niet in te grijpen, omdat de kans dat de man zou uitglijden groot was.

De bewoners van het jachthuis moesten de nacht elders doorbrengen.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):
man, dak