zondag, 14. september 2014 - 20:47 Update: 15-09-2014 10:53

Koning en koningin bij viering 10-jarig bestaan Protestantse Kerk Nederland

Koning en koningin bij viering 10-jarig bestaan PKN
Foto: Archief EHF
Nijkerk

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren zondagmiddag in Nijkerk aanwezig bij de viering van het tienjarig bestaan van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) in het kerkgebouw De Fontein. Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt.

Het thema van het tienjarig bestaan is 'Vieren en verbinden'. Dit thema sluit aan bij dat van de jaarlijkse startzondag, waarop veel plaatselijke kerken het begin van het nieuwe kerkelijke seizoen vieren. Omdat de viering ook een blik op de toekomst markeert vindt deze plaats in De Fontein, een nieuw kerkgebouw dat in 2011 is gebouwd.

Tijdens de middag preekt dominee Plaisier, de scriba van de generale synode van de Protestantse Kerk (de secretaris-generaal van het landelijk bestuur), over twee Bijbelteksten met het thema verbinden. Daarnaast zijn er diverse muzikale optredens en worden er korte films vertoond van plaatselijke kerken die de diversiteit van de PKN tonen.

De PKN is op 1 mei 2004 ontstaan vanuit de vereniging van de Nederlandse Hervormde Kerk, de gereformeerde Kerken in Nederland en de Evangelisch-Lutherse Kerk. De Kerk telt 2 miljoen leden, verdeeld over ongeveer 1.600 plaatselijke kerken.

Provincie: