woensdag, 7. mei 2014 - 11:12 Update: 03-07-2014 0:36

Kuipers fluit finale Champions League

Foto van scheidsrechter met gele kaart | EHF
Foto: EHF

(ElfVoetbal) Prachtig nieuws voor ons land

Arbiter Björn Kuipers is aangesteld voor de finale van de UEFA Champions League tussen Real Madrid en Atletico Madrid.

Het slotstuk van het Europese clubtoernooi wordt op zaterdag 24 mei om 20.45 uur gespeeld in Estádio da Luz, in Lissabon. Het is voor het eerst in dertien jaar dat een Nederlandse scheidsrechter de finale van de Champions League leidt. De laatste was Dick Jol, die in 2001 de eindstrijd tussen Valencia CF en FC Bayern München in goede banen leidde.

Kuipers wordt in de wedstrijd bijgestaan door zijn vaste assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra. De rol van vierde man wordt tijdens het treffen vervuld door de Turkse arbiter Cüneyt Çakir. Pol van Boekel en Richard Liesveld zijn actief als respectievelijk vijfde en zesde official.

"Dit is een droom die uitkomt", vertelde Kuipers in een officiële reactie. "Op het veld staan tijdens de finale van de Champions League is voor een scheidsrechter net als voor voetballers een van de hoogst haalbare prestaties in het voetbal. Dat maakt ons enorm trots en wij zijn iedereen die ons heeft gesteund en heeft bijgestaan in de afgelopen jaren ontzettend dankbaar."

"Ik kijk er dan ook enorm naar uit om samen met mijn team dit prachtige treffen tussen twee Spaanse clubs in Lissabon te leiden." Vorig jaar floot Kuipers de eindstrijd van de Europa League in Amsterdam tussen Chelsea en Benfica. Een jaar eerder was hij actief tijdens de Supercup tussen FC Barcelona en FC Porto.

Ook floot hij 26 wedstrijden in de Champions League, twee wedstrijden tijdens EURO 2012 en twee wedstrijden op de Confederations Cup 2013. Bij dat laatste toernooi fungeerde de arbiter uit Oldenzaal ook als leidsman voor de finale tussen Brazilië en Spanje.

Categorie:
Tag(s):