dinsdag, 17. juni 2014 - 12:58 Update: 03-07-2014 0:34

Leraar geschorst om ongewenste omgang met leerling

Foto van leraar | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Leiden

Ouders van het Stedelijk Gymnasium in Leiden hebben van de school brief ontvangen waarin staat dat een leraar is geschorst omdat deze de ’afspraken over de omgang tussen docent en een leerling heeft geschonden’.

Rector Hans Buijze zegt tegenover RTV West niet precies te willen vertellen wat er tussen de leraar en leerling uit de bovenbouw is gebeurd. 'In het belang van slachtoffer en de verdachte geven we geen verdere informatie. Het gaat vooralsnog om een verdenking. We willen het niet kleiner maken dan het is, maar zeker ook niet groter. We hebben inmiddels met de leraar, de leerling, haar ouders, de GGD en de vertrouwenscommissie gesproken', aldus Buijze. 

Leerlingen bespreken vandaag klassikaal over het voorval. De school houdt rekening met een geruchtenstroom omdat niet inhoudelijk over de zaak gepraat kan worden. 'We willen zo goed mogelijk antwoord geven op eventuele vragen die er zijn. Natuurlijk zijn we bang voor een geruchtenstroom omdat we niet inhoudelijk op het voorval kunnen ingaan. Toch vonden we het belangrijk leerlingen en hun ouders zelf op de hoogte te stellen', aldus de rector. 

Provincie: