dinsdag, 19. augustus 2014 - 17:56

Moeder mag niet meer in Enschede komen

Moeder mag niet meer in Enschede komen
Foto: Archief EHF
Enschede

Een moeder mag Enschede niet bezoeken tot dat haar dochter meerderjarig is. Dat heeft de rechtbank in Assen vandaag bepaald. De rechtbank is van oordeel dat de minderjarige dochter zich zo vrij mogelijk moet kunnen ontwikkelen en dat weegt zwaarder dan het belang van de moeder.

De voormalige echtgenoot en dochter hadden de rechtbank om een verbod gevraagd, omdat de tbs-behandeling van de vrouw op 18 augustus afliep. In 2009 heeft de moeder geprobeerd haar dochter,  zoon en zichzelf om het leven te brengen. Zij is destijds veroordeeld voor poging tot moord.
Wanneer de vrouw zich niet aan het gemeenteverbod houdt, moet zij per overtreding een bedrag van €5.000,- betalen aan de voormalige echtgenoot en dochter. Dit bedrag kan oplopen tot maximaal €200.000,-
 
De ouders van de moeder wonen in Enschede. De rechtbank heeft daarin geen aanleiding gezien om uitzonderingen op het verbod te formuleren. De rechter heeft daarbij betrokken dat de voormalige echtgenoot ter zitting heeft aangegeven dat er in uitzonderlijke omstandigheden, bijvoorbeeld bij ziekte of overlijden van één van de ouders, via de advocaten nadere afspraken kunnen worden gemaakt over een mogelijk bezoek aan die ouders. 
 

Provincie:
Tag(s):