vrijdag, 10. januari 2014 - 13:07 Update: 03-07-2014 0:44

NVWA verricht extra inspectie bij Bakkersland

NVWA verricht extra inspectie bij Bakkersland
Foto: archief
Den Haag

De NVWA en ILenT hebben afgelopen donderdag 9 januari een extra inspectie uitgevoerd bij het bedrijf Bakkersland. Dit meldt de NVWA vrijdag.

Geen brood met asbest in supermarkt
’Uit die inspectie, waarbij Bakkersland volledige inzage heeft gegeven over de veiligheidsprocedures en de gevolgde acties,  is naar voren gekomen dat er geen brood met asbest in de supermarktschappen is terechtgekomen’, aldus een woordvoerder van NVWA tegenover BlikopNieuws.nl.

Uit voorzorg teruggehaald
Het bedrijf heeft aangegeven dat al het brood dat in de ovens gebakken was uit voorzorg was teruggehaald uit de distributiecentra. Omdat het hier ging om een voorzorgsmaatregel en omdat al het brood was teruggehaald was het bedrijf niet verplicht consumenten hierover te informeren.

Het programma Zembla besteedde donderdag in de uitzending aandacht aan brood van bakkersbedrijf Bakkersland. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft in juli 2013 naar aanleiding van een melding van de milieudienst Haarlemmermeer over een incident bij een bakker contact opgenomen met het bedrijf Bakkersland.