zaterdag, 4. oktober 2014 - 12:09 Update: 04-10-2014 12:11

OM heeft nieuw bewijs in moordzaak Kaatsheuvel

OM heeft nieuw bewijs in moordzaak Kaatsheuvel
Foto: EHF
Kaatsheuvel

Vrijdag heeft de politie de man, die in 2011 werd aangehouden voor zijn betrokkenheid bij de dood van zijn partner, een destijds 34-jarige vrouw uit Kaatsheuvel, opnieuw aangehouden. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) bekendgemaakt.

Het OM heeft nieuw bewijs tegen de thans 39-jarige verdachte. Het slachtoffer werd in december 2010 's nachts in de tuin van haar huis aan de Eem in Kaatsheuvel aangetroffen. Reanimatie door de ingeseinde hulpdiensten mocht niet meer baten.

Haar partner werd op 4 maart 2011 aangehouden op verdenking van moord cq de betrokkenheid bij de dood van de vrouw, moeder van twee jonge kinderen. Op 10 juni 2011 is de man door het OM op vrije voeten gesteld, een week voordat hij zich voor de rechter tijdens een openbare zitting zou moeten verantwoorden. De officier van justitie besloot hiertoe omdat het tot dan toe verzamelde bewijs onvoldoende werd geacht. Sindsdien was het bevel tot voorlopige hechtenis van de man, die nog steeds als verdachte werd aangemerkt, geschorst.

Onderzoek bracht onlangs nieuw bewijs aan het licht. Daarop werd de verdachte op vrijdagmiddag 3 oktober opnieuw aangehouden. De raadkamer beslist naar verwachting op maandag 6 oktober over het opheffen van de schorsing van de voorlopige hechtenis. Binnen twee weken zal er een (pro forma) terechtzitting plaatsvinden.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):