donderdag, 14. augustus 2014 - 18:52 Update: 14-08-2014 22:17

OM:Vliegramp MH17 is grootste Nederlands strafrechtelijk onderzoek ooit

'Veel resten MH17 mogelijk al door bevolking geborgen'
Foto: YouTube
Rotterdam

Het zeer uitgebreide strafrechtelijke onderzoek rond de vliegramp met vlucht MH17, dat door het Openbaar Ministerie (OM) is ingesteld, is voor zover bekend het grootste strafrechtelijk onderzoek in de Nederlandse geschiedenis. Dit meldt het OM donderdag.

‘Het Nederlandse OM heeft daarmee het voortouw genomen in de internationale samenwerking met de landen die zijn getroffen door de vliegramp’, aldus het OM.

Het onderzoek wordt inmiddels geleid door een tiental officieren van justitie en uitgevoerd door ongeveer 200 rechercheurs vanuit verschillende disciplines. Binnen het OM is het landelijk parket belast met het onderzoek. Hoofddoel van het strafrechtelijk onderzoek is het vaststellen van de toedracht van de vliegramp en het achterhalen van de daders.

Rampplek 
Ook al is de plaats waar het vliegtuig is neergekomen op dit moment niet toegankelijk, het strafrechtelijk onderzoek is volop gaande. Het is niet uitgesloten dat de rampplek op een later tijdstip alsnog toegankelijk wordt en het onderzoek op die plek zal worden hervat. Het OM en de politie hebben intensief overleg met andere landen over de internationale samenwerking in het onderzoek.

Lees alles over:
Provincie:
Blik op 112: