maandag, 11. augustus 2014 - 17:53 Update: 02-10-2014 20:07

Politie houdt 6 verdachten aan bij anti-ISIS demo Den Haag

Politie houdt 6 verdachten aan bij anti-ISIS demo Den Haag
Foto: EHF
Den Haag

De politie heeft afgelopen zondag tijdens een anti-ISIS demonstratie in de omgeving van de Hoefkade zes verdachten aangehouden op verdenking van openlijk geweld, belediging en opruiing. Dit meldt de politie maandag.

Drie van hen zijn inmiddels in verzekering gesteld, de andere drie werden zondag 10 augustus heengezonden. De mannen (23, 26, 33 jaar) die in verzekering zijn gesteld, worden allen verdacht van het plegen van openlijk geweld. Eén van de mannen, verdacht van opruiing, die werd heengezonden, heeft een dagvaarding gekregen; hij moet zich op een later moment voor de rechter verantwoorden. De andere twee, verdacht van belediging, kregen een beschikking.

Ongeveer 200 demonstranten namen zondag deel aan een demonstratie door Den Haag. Op de Hoefkade/Koningstraat dreigde een confrontatie tussen demonstranten en tegendemonstranten. De demonstranten probeerden de demonstratie te verlaten door een linie van begeleidende agenten te doorbreken.

Tegendemonstranten gooiden met stenen naar de politie, waarna de Mobiele Eenheid ingreep op de Hoefkade en twee tegendemonstranten werden aangehouden. Na afloop van de demonstratie hielden agenten nog vier tegendemonstranten in de omgeving van de Hoefkade aan. De aangehouden personen worden verdacht van onder andere openlijk geweld, belediging en opruiing. Een agent raakte tijdens een aanhouding licht gewond.

Camerabeelden
Tijdens de demonstratie zijn camerabeelden gemaakt. Deze beelden worden door de recherche gebruikt voor het opsporingsonderzoek. De politie verwacht nog meer aanhoudingen te doen.

Lees alles over:
Provincie:
Blik op 112: