woensdag, 9. april 2014 - 21:38 Update: 03-07-2014 0:38

Politie houdt verdachten aan na steekincident

Foto van politieauto | Archief MV
Foto: Archief MV
Rotterdam

De politie in Rotterdam heeft op 9 april rond 17.15 uur op een afrit van de A20 in Nieuwerkerk aan den IJssel twee mannen van 24 en 22 jaar uit respectievelijk Zeist en Vianen aangehouden. Een half uur voor de aanhoudingen zouden de twee betrokken zijn geweest bij een steekincident bij een bedrijfspand aan de Giessenweg in Rotterdam. Van dit geweld was een 36-jarige man uit Bergschenhoek het slachtoffer.

Rond 16.45 uur kwam bij de politie de melding van een steekincident binnen, waarbij snel duidelijk werd dat en of meer verdachten in een auto de snelweg richting Gouda opreden. Op deze snelweg stond op dat moment een file, zodat de politie de auto al snel in het oog kreeg en de inzittenden veilig kon aanhouden. Het slachtoffer raakte bij het steekincident lichtgewond en was aanspreekbaar. Hij is voor behandeling naar een ziekenhuis overgebracht.

Wat er precies gebeurd is, is nog in onderzoek. Mogelijk ging aan het incident een ruzie vooraf. Wat de relatie is tussen het slachtoffer en de verdachten is ook nog niet duidelijk. Eén van de aangehouden inzittenden van de auto bleek lichtgewond te zijn. Hoe hij aan deze verwonding is gekomen, is nog niet duidelijk. Deze verdachte is voor behandeling van zijn verwonding naar een (ander) ziekenhuis gebracht.

De politie heeft de zaak in onderzoek en de verdachten en het slachtoffer worden gehoord. De Giessenweg was tijdelijk deels afgesloten voor onderzoek, maar het doorgaand verkeer kon zijn weg via een kleine omweg probleemloos vervolgen.