donderdag, 22. mei 2014 - 9:35 Update: 03-07-2014 0:36

Politie op zoek naar daders ernstige mishandeling Kudelstaart

Foto van mishandeling
Foto: Archief FBF.nl

In de vroege ochtend van zondag 4 mei 2014 heeft er een openlijke geweldpleging plaatsgevonden op de Mijnsherenweg in Kudelstaart.

Twee mannen van 17 en 20 jaar oud zijn die ochtend rond half 4 door zes jongemannen ernstig mishandeld toen zij op hun fiets naar huis gingen na een avond stappen in een horecagelegenheid in Aalsmeer. Het vermoeden bestaat dat de daders daar die avond ook aanwezig zijn geweest.

De slachtoffers probeerden nog van hun belagers weg te komen door hard te fietsen, maar zij werden achterhaald door de groep. Ze zijn meerdere keren hard op hun gezicht geslagen en geschopt, waarbij één van de slachtoffers na aankomst in het ziekenhuis direct geopereerd moest worden in verband met meerdere breuken in het gezicht. Ook het andere slachtoffer moest overgebracht worden naar een ziekenhuis.

Na de mishandeling zou de groep gevlucht zijn op in totaal vier fietsen en een snorfiets van het merk Piaggio met blauwe kentekenplaten. Zij zijn weggereden in de richting van de Legmeerdijk. Eén van hen wordt omschreven als een blanke jongen, ongeveer 1.90 cm lang, met kort geschoren haar en een lichtgroene zomerjas.

Omliggende gemeente
Het vermoeden bestaat dat de groep niet afkomstig is uit Kudelstaart, maar uit een omliggende gemeente als De Kwakel of Nieuwveen.

Provincie: