donderdag, 9. januari 2014 - 11:14 Update: 03-07-2014 0:44

Twee verdachten inbraak botsten met motor tegen politieauto

Foto van politieauto zwaailicht donker | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Tilburg

Twee mannen die verdacht worden van een inbraak in een kledingzaak op het Stadhuisplein zijn vannacht, de nacht van woensdag 8 op donderdag 9 januari 2014, omstreeks 03.00 uur met hun motorfiets op de Kwaadeindstraat tegen een politieauto gereden en daarbij gewond geraakt. Ze werden aangehouden, maar vanwege hun letsel met ambulances naar een ziekenhuis vervoerd. Bij de inbraak werd kleding buit gemaakt. Door getuigen werden vier daders op twee scooters c.q. motorfietsen gezienMelding

Twee mannen die verdacht worden van een inbraak in een kledingzaak op het Stadhuisplein zijn vannacht, de nacht van woensdag 8 op donderdag 9 januari 2014, omstreeks 03.00 uur met hun motorfiets op de Kwaadeindstraat tegen een politieauto gereden en daarbij gewond geraakt. Ze werden aangehouden, maar vanwege hun letsel met ambulances naar een ziekenhuis vervoerd. Bij de inbraak werd kleding buit gemaakt. Door getuigen werden vier daders op twee scooters c.q. motorfietsen gezien

Melding

De politie kreeg om 02.30 uur een melding dat er werd ingebroken in een kledingzaak op het Stadhuisplein. Volgens de getuige reden de vier daders na de inbraak op twee scooters weg over het fietspad richting de universiteit. Alle eenheden in Tilburg keken vervolgens naar de daders uit. Agenten zagen een scooter zonder verlichting met twee mogelijke verdachten rijden op de Kastanjestraat. De politiemensen reden de scooter achterna richting de Hart van Brabantlaan. Ze raakten het duo even kwijt, maar zagen hen weer op de Ringbaan Oost.

De dienders schakelden de optische signalen in en gaven een stopteken middels het rode transparant aan de voorzijde van hun dienstvoertuig. Hier werd geen gevolg aan gegeven. Deze eenheid moest uiteindelijk de achtervolging staken omdat de verdachten hun weg vervolgden over een smal fietspad. Een andere eenheid zag vervolgens de verdachten vanaf de van Bylandtstraat richting Kwaadeindstraat komen. Daar reden ze met hun motor tegen de voorzijde van de politieauto aan. Beide verdachten raakten gewond. Ze zijn aangehouden en daarna met ambulances naar het ziekenhuis gebracht. Het gaat om een 27-jarige man uit Zuidland, hij heeft onder meer een hoofdwond en een schaafwond op zijn rug en een 26-jarige Tilburger. Zijn heup is gebroken. .

Aangifte

De eigenaar van de kledingzaak deed aangifte. Hij vertelde dat de gehele ruit van de rechtertoegangsdeur was vernield. Hij zag dat ook dat verschillende kledingrekken leeg waren, die nog vol hingen toen hij de zaak verlaten had.

Onderzoek

De technische recherche van de politie eenheid Brabant Oost heeft om de objectiviteit te borgen, het sporenonderzoek verricht.