maandag, 9. juni 2014 - 9:05 Update: 03-07-2014 0:35

Uitslaande brand verwoest monumentale boerderij in Den Dungen

Foto brand boerdeij Den Dungen | Persburo Sander van Gils | www.persburausandervangils.nl
Foto van brand boerderij Den Dungen | Persburo Sander van Gils | www.persburausandervangils.nl
Den Dungen

Een grote uitslaande brand heeft maandagochtend een monumentaal pand aan de Beemdweg in Den Dungen grotendeels verwoest.

Kort voor 4.30 bereikte de eerste melding de meldkamer en werd de tankautospuit van Berlicum op pad gestuurd. Enkele minuten later werd wegens een uitslaande brand opgeschaald nadat meerdere meldingen de meldkamer bereikte. Hierop werd de tankautospuit van Sint-Michielsgestel en de Officier van Dienst gealarmeerd. Naast een woning was ook een Bed & Breakfast in het pand gevestigd.
Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen metershoog boven het pand op de hoek van de Beemdweg en de Hooidonksestraat uit. Ook een ladderwagen uit 's-Hertogenbosch werd ter assistentie gevraagd om de brand van bovenaf te kunnen blussen. Ook zette men diverse lage druk stralen in om de brand van buitenaf te bestrijden. Vermoedelijk is blikseminslag de oorzaak geweest van deze felle brand. De brand die voornamelijk woedde in de met riet bedekte kap van het pand kon door snelle inzet van de brandweer beperkt
blijven. De bewoners wisten de woning tijdig te verlaten, voor zover bekend waren in het Bed & Breakfast geen gasten aanwezig.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):