donderdag, 7. augustus 2014 - 13:27 Update: 08-08-2014 7:56

Vliegtuig met paspoorten en sieraden slachtoffers MH17 in Nederland

Eindhoven

Donderdagavond is rond 20.00 uur het militaire Australische toestel aangekomen op vliegbasis Eindhoven met aan boord alle tot nu toe gevonden persoonlijke bezittingen van de slachtoffers van vlucht MH17.

Het gaat om in totaal 10 pakketten van elk 1 kubieke meter gevuld met persoonlijke bezittingen. Daaronder bevinden zich spullen die voor de nabestaanden van groot belang zijn, zoals fotoboeken, sieraden, camera's, agenda's, paspoorten en knuffels. Het toestel was donderdag eerder vertrokken van het vliegveld van Charkov, met de grote hoeveelheid gevonden bagage uit de wagon en uit het rampgebied, op weg naar Nederland.

De repatriëringmissie is dan wel om veiligheidsredenen beëindigd maar toch blijft er een klein team achter in de regio. Er blijft dus een mogelijkheid voor de lokale bevolking om eventuele stoffelijke resten en persoonlijke bezittingen van slachtoffers over te dragen. 

Daarbij is het belangrijk te weten dat ook en zelfs na lange tijd het nog steeds mogelijk is DNA af te nemen en te onderzoeken. Het de ambitie van de onderzoekers om terug te komen op de crashsite zodra er zicht op is dat er voor langere tijd onder stabiele omstandigheden kan worden gewerkt. 

Lees alles over:
Provincie:
Tag(s):