zaterdag, 20. juni 2015 - 14:05 Update: 20-06-2015 17:00

'Arts Isala ziekenhuis trok hoofd van baby tijdens bevalling'

Foto van babyvoetjes | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Zwolle

De dood van een baby tijdens de bevalling in het Zwolse Isala ziekenhuis in april 2013 is veroorzaakt doordat te hard aan de baby is getrokken.

Het ziekenhuis Isala in Zwolle moet zich mogelijk verantwoorden voor het Medisch Tuchtcollege over een baby die tijdens de bevalling werd onthoofd. Dat meldt de Stensor zaterdag.

Uit autopsie op het doodgeboren kindje is gebleken dat de gynaecoloog destijds veel te hard aan de romp en beentjes van het kind, die 25 weken oud was, heeft getrokken. Hijzelf verklaarde dat hij 'slechts matig' aan de baby heeft getrokken.

De vader van de baby, Christiaan Bruinink,liet nieuw onderzoek uitvoeren uit onvrede met het onderzoek dat in opdracht van het ziekenhuis werd uitgevoerd. In dat onderzoek bleek de arts geen fouten te hebben gemaakt.

Deskundigen die in opdracht van de ouders een onderzoek uitvoerden, hebben niet vast kunnen stellen waardoor de baby is overleden, meldt de regionale krant. Het Laboratorium Pathologie Oost-Nederland concludeert na sectie op het lichaampje dat de onthoofding het gevolg was van het trekken aan het lichaam. Bij het begin van de bevalling was de baby volgens dat onderzoek in elk geval levensvatbaar. 

De vooraanstaande letselschadespecialist Yme Drost bereidt namens de vader van het kind een omvangrijke tuchtzaak voor. 

Provincie:
Tag(s):