zondag, 21. juni 2015 - 16:18

Twee mannen neergeschoten in Lelystad

Twee mannen neergeschoten in Lelystad
Foto: MV
Leystad

Twee mannen werden zaterdagavond zwaargewond aangetroffen op de Kamp en bleken gewond te zijn geraakt door vuurwapengeweld. Het betreft een 30-jarige man uit Lelystad en een 25-jarige man uit Lelystad. Beiden liggen nog in het ziekenhuis. Eén van de mannen is lid van de Outlaw Motorcycle Gang Satudarah.

Tweede melding

Enige tijd na de melding op de Kamp, kwam een melding dat er een gewonde man aan de Voorstraat zou zijn. In een woning troffen agenten twee gewonde mannen, een 28-jarige man uit Almere en een 29-jarige man uit Utrecht, aan. Beiden bleken steekwonden te hebben. Ook zij werden naar een ziekenhuis gebracht. Mogelijk zijn deze mannen betrokken geweest bij het incident op de Kamp.

Aanhoudingen

De recherche is een groot onderzoek gestart. Het is nog onduidelijk wat er precies heeft afgespeeld op de Kamp. Vermoedelijk is er geen verdere link met Satudarah, dan dat één van de betrokkenen lid is van de motorclub. Vijf verdachten, waaronder de vier gewonde mannen en een 50-jarige man uit Lelystad, werden aangehouden.

 

Provincie:
Blik op 112: