dinsdag, 15. september 2015 - 23:05 Update: 15-09-2015 23:08

PSV stunt tegen Manchester United van Van Gaal

Eindhoven

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) PSV heeft dinsdagavond het thuispubliek getrakteerd op een sensationele zege tegen Manchester United.

Na een horrorblessure voor linksback Luke Shaw schoot uitgerekend Memphis Depay zijn oude club op achterstand, maar doelpunten van Moreno en Narsingh bezorgden PSV een prachtige overwinning.

Zeven jaar nadat Liverpool de laatste tegenstander was in het hoofdtoernooi van de Champions League, kwam er met Manchester United opnieuw een Engelse grootmacht naar het Philips Stadion. De grote attractie was Memphis Depay, die onder een warm applaus terugkeerde.

Manchester United maakte in Eindhoven het spel en stichtte na zeven minuten het eerste gevaar. Een lage, strakke voorzet van Memphis bereikte de grote teen van spits Anthony Martial, maar de tiener bracht Jeroen Zoet niet in de problemen. Weer zeven minuten later brak linksback Luke Shaw door, maar zijn rush werd gestuit door een tackle van Hector Moreno. De Engelse international brak bij de actie zijn onderbeen en werd daarna per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.

Na deze onderbreking bleef United het spel maken en dat resulteerde kort voor rust in de openingstreffer. Memphis werd aangespeeld door Blind, passeerde Jeffrey Bruma en schoot de bal koel onder Jeroen Zoet. De scorende Nederlander miste een minuut later een grote kans op de 2-0 en Zoet gooide zich knap voor een schot van de opgekomen Chris Smalling.

Dure missers

Het bleken dure missers, want nog voor rust kwam PSV langszij. Een corner van Maxime Lestienne werd knap binnen gekopt door Moreno. De Mexicaanse verdediger torende boven Darmian uit en de bal viel via het hoofd van Blind het doel binnen.

Manchester United domineerde in de eerste minuten na rust opnieuw, maar PSV knokte zich met een prachtige aanval onder de druk uit. Andrés Guardado stuurde Lestienne met een heerlijke pass diep en de Belg legde de bal panklaar neer bij Luciano Narsingh. De aanvaller knikte al vallend binnen.

Troef

Met nog een kwartier te gaan bracht Van Gaal met Fellaini zijn troef binnen en drukte Manchester United verder naar voren. PSV loerde op de counter en zag via Lestienne, Luuk de Jong en Narsingh enkele goede kansen op de 3-1 verdampen. PSV overleefde in de slotfase het geweld van Manchester United en daarmee was de stunt compleet.

Wolfsburg

De andere wedstrijd in Groep B werd een prooi voor VfL Wolfsburg. De Duitsers wonnen in eigen huis tegen CSKA Moskou dankzij een doelpunt van aanwinst Julian Draxler.