donderdag, 15. januari 2015 - 13:43

Drie jaar cel en TBS geeïst voor man die kinderen verleidde tot webcamseks

Drie jaar cel en TBS geeïst voor man die kinderen verleidde tot webcamseks
Foto: EHF
Amsterdam

Tegen een 41-jarige man uit Amsterdam heeft de officier van justitie vandaag drie jaar celstraf en TBS met dwangverpleging geëist. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft de man zich schuldig gemaakt aan het verleiden van tieners tot webcamseks. Daarnaast verwijt het OM de man van vervaardigen, bezit en verspreiden van kinderporno.

Het OM baseert de strafeis mede op het advies van twee deskundigen van het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie (NIFP). De deskundigen, een psychiater en psycholoog, hebben de verdachte onderzocht en zijn tot de conclusie gekomen dat hij een persoonlijkheidsstoornis heeft met narcistische trekken. Ze achten de kans op herhaling aanwezig als hij zich niet laat behandelen. De deskundigen van het NIFP adviseren de 41-jarige man TBS met dwangverpleging op te leggen.

Contra- expertise

De verdachte deelt de conclusie van het NIFP niet. Hij heeft contra-expertisegevraagd. De rapporteurs komen tot een andere conclusie dan de deskundigen van het NIFP. Zij vinden dat de verdachte niet aan een persoonlijkheidsstoornis lijdt. Het OM is het hier niet mee eens. Volgens het OM hebben de twee deskundigen van het NIFP op meerdere momenten over een langere periode met de verdachte gesproken dan degene die hij zelf heeft ingeschakeld. De officier van justitie hecht mede hierdoor meer waarde aan de conclusie van de deskundigen van het NIFP.

Gevangenisstraf van lange duur

Gelet op de ernst van de feiten en het grote aantal slachtoffers van de door verdachte gepleegde ontucht en misleiding over een lange periode is een gevangenisstraf van langere duur volgens het OM op zijn plaats. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Provincie:
Tag(s):