maandag, 2. februari 2015 - 15:51 Update: 02-02-2015 20:23

Moeder van de na mishandeling overleden baby ook aangehouden

Moeder (25) na mishandeling overleden baby aangehouden
Foto: Archief EHF
Rotterdam

Maandagochtend hebben rechercheurs, die het onderzoek doen naar de baby die twee weken geleden na mishandeling overleed in het ziekenhuis, de moeder van de baby aangehouden. Dit meldt het Openbaar Ministerie in Rotterdam maandagmiddag.

'Het gaat om een 25-jarige vrouw uit Rotterdam. De vrouw wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de baby, en wordt er bovendien van verdacht zelf ook de baby te hebben mishandeld', aldus het OM.

De baby, een jongetje van 10 maanden, werd maandag 19 januari opgenomen in het ziekenhuis, waar hij dinsdag 20 januari overleed. Al op maandag werd de 26-jarige vriend van de vrouw aangehouden. In het gezin waren nog drie jonge kinderen. Zij zijn op een voor hun veilige plaats ondergebracht. Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat zij vermoedelijk ook slachtoffer zijn geworden van mishandelingen.

De vrouw wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De raadkamer van de rechtbank Rotterdam heeft vorige week de voorlopige hechtenis van de man met dertig dagen verlengd.

Provincie:
Blik op 112: