vrijdag, 21. oktober 2016 - 11:33 Update: 21-10-2016 11:36

Wethouder Tankir legt functie neer

Wethouder Tankir legt functie neer
Foto: PvdA Nijmegen
Nijmegen

Wethouder Turgay Tankir (Economie, Werk en Inkomen) heeft besloten met onmiddellijke ingang zijn portefeuille neer te leggen. Hij doet dit omdat hij zich niet langer gesteund voelt door zijn eigen fractie. Dit laat de gemeente Nijmegen weten

Wethouder Turgay Tankir: “Ik heb dit besluit na zorgvuldige overweging genomen. Er is geen sprake van een conflict in het college. Tussen mijzelf en de PvdA-fractie is verschil van inzicht over hoe om te gaan met het dossier werk en inkomen. Daarnaast denken wij anders over rollen en posities. Ik ervaar daardoor onvoldoende vertrouwen om goed te kunnen functioneren. Dat spijt mij, want ik heb me 6,5 jaar als wethouder naar eer en geweten en met veel plezier ingezet voor Nijmegen. Ik had deze collegeperiode dan ook graag afgemaakt.”

Het college van burgemeester en wethouders betreurt de ontstane situatie maar respecteert het besluit van wethouder Tankir. Het college beraadt zich over de invulling van de portefeuilles Economie en Werk en Inkomen. In de tussentijd geldt de gebruikelijke vervangingsregeling en neemt wethouder Bert Frings waar.

Categorie:
Provincie: