donderdag, 29. juni 2017 - 10:42 Update: 29-06-2017 10:46

Storingsmonteur speelde spelletje bij diefstal groot geldbedrag Rabobank Varsseveld

Storingsmonteur speelde spelletje bij diefstal groot geldbedrag Rabobank Varsseveld
Foto: Archief BON ter Illustratie
Varsseveld

In het onderzoek naar de vermeende ontvoering van een storingsmonteur in Varsseveld en de diefstal van een groot geldbedrag uit een bank in Aalten heeft de recherche twee mannen aangehouden. Het gaat om twee 37-jarige mannen uit Arnhem. Één van de verdachten is de storingsmonteur.

Hij wordt ervan verdacht een valse aangifte te hebben gedaan en zelf het geld uit de bank in Aalten gestolen te hebben. De andere 37-jarige man wordt verdacht van betrokkenheid bij de diefstal en het in scene helpen zetten van de ontvoering.

De storingsmonteur verklaarde op 23 maart dat hij op de N318 nabij het viaduct bij Varsseveld rond 14.00 uur was klemgereden en onder dreiging van een vuurwapen door twee onbekende mannen gedwongen werd achter in zijn eigen witte busje te stappen. De monteur was op dat moment op weg naar een geldautomaat in Aalten. Hij zou ruim een uur later in zijn bus zijn achtergelaten aan De Gaarde in Doetinchem.

Later die dag ontdekt de Rabobank aan de Hofstraat in Aalten dat er een grote som geld gestolen is. Hoe de dief of dieven bij het geld gekomen zijn is niet direct duidelijk. Er was geen sprake van schade of braaksporen.

Uitgebreid onderzoek

De recherche stelde een uitgebreid onderzoek in naar beide incidenten. Mede dankzij technisch sporenonderzoek en een reconstructie die door de politie werd uitgevoerd ontstond twijfel over de aangifte van de monteur. Ook kwam er geen enkele reactie op getuigenoproepen die de politie deed over het incident dat op de N318 bij Varsseveld zou hebben plaatsgevonden.

Het slachtoffer werd zelf verdachte en is uiteindelijk op 13 juni aangehouden. Net als de andere 37-jarige Arnhemmer. Beide mannen werden voor 14 dagen in bewaring gesteld en hebben beperkingen opgelegd gekregen. Vanochtend zijn ze heengezonden, zij blijven verdachte in het onderzoek.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: