woensdag, 23. mei 2018 - 16:05 Update: 23-05-2018 16:26

Tiener (14) aangehouden op verdenking brandstichtingen

Arnhem

De politie heeft in een al langer lopend rechercheonderzoek naar meerdere brandstichtingen in Arnhem, gepleegd in januari dit jaar, woensdag een 14-jarige jongen uit Arnhem aangehouden. 'Hij is overgebracht naar het politiebureau waar hij wordt verhoord', zo laat de politie woensdagmiddag weten.

Meerdere brandstichtingen

In Arnhem Zuid vonden in de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 januari meerdere brandstichtingen plaats. De meeste zaken betroffen in brand gestoken papier- of afvalcontainers, onder andere op de Naardenstraat, Goudaweg en het Voorburgpad.

Kliko's

Toen agenten bij de melding op de Naardenstraat kwamen werden zij door buurtbewoners gewaarschuwd over een brand aan de nabijgelegen Wormerveerstraat. Daar sloegen vlammen uit de achterzijde van een woning. Agenten blusten met hun brandblusser twee brandende kliko’s en de ter plaatse gekomen brandweer bestreed de brand in de woning. Aanwezige personen bleven ongedeerd, maar een buurjongen die in de buurt had gewaarschuwd voor de vlammen moest door ambulancepersoneel nagekeken worden vanwege ingeademde rook.

Scooter in brand gestoken

Vermoedelijk was een in brand gestoken scooter de oorzaak van het overslaan naar de woning. Ook in enkele andere gevallen stonden in brand gestoken kliko’s erg dichtbij woningen cq een bedrijf. Dit met de nodige gevaarzetting tot gevolg. De brandstichtingen werden relatief snel ontdekt, waarbij onder meer door omwonenden alert werd ingegrepen en erger is voorkomen.

Politieonderzoek

Er is divers politieonderzoek gedaan naar de brandstichtingen, waaronder buurtonderzoek, camerabeelden zijn veilig gesteld, er is waar mogelijk sporenonderzoek door forensische opsporing gedaan en agenten hebben enkele getuigenverklaringen opgenomen. In totaal 6 gevallen bleek sprake van brandstichting en is aangifte opgenomen.

Geen link met recente autobranden

De recherche onderzoekt de betrokkenheid van de verdachte bij meerdere van deze brandstichtingen en sluit meer aanhoudingen niet uit. De politie heeft overigens geen aanwijzingen dat deze verdachte iets te maken zou hebben met de autobranden die afgelopen tijd in Arnhem zijn geweest.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: