woensdag, 20. juni 2018 - 19:18

Drugslaboratorium opgerold; twee verdachten aangehouden

Drugslaboratorium opgerold; twee verdachten aangehouden
Hardenberg

De politie heeft in de nacht van dinsdag 19 op woensdag 20 juni een groot drugslaboratorium opgerold. Het laboratorium bevond zich in een schuur bij een vrijstaande woning in de gemeente Hardenberg. De bewoner, een 50-jarige man uit de gemeente Hardenberg, en een 44-jarige man uit Tilburg zijn aangehouden. Er zijn aanwijzingen dat er op het terrein ook afvalstoffen in de bodem zijn geloosd.

Het laboratorium kwam in beeld na tips. De politie startte meteen een onderzoek. Een drugslab brengt ernstige gevaren met zich mee. Denk daarbij vooral aan ontploffingsgevaar en de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen. Het onderzoek leidde dinsdagnacht tot een instap door een arrestatieteam.

Gevaren 

Het lab wordt geïnventariseerd en met assistentie van de dienst Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) ontmanteld en vernietigd vanwege mogelijke gevaren voor de veiligheid van politiemensen en het milieu. Vermoedelijk worden er duizenden liters aan chemicaliën afgevoerd. Daarnaast zijn er sporen veiliggesteld en is de woning doorzocht.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):