woensdag, 2. augustus 2023 - 16:54 Update: 02-08-2023 16:58

Getuige voorkomt mogelijk aanslag met vuurwerkbom in Dordrecht

agent-zwaailicht-telefoon-donker
Dordrecht

In de nacht van dinsdag op woensdag is, dankzij een alerte getuige, in Dordrecht een 17-jarige Rotterdammer aangehouden die in het bezit was van een vuurwerkbom. Dit meldt de politie woensdag.

Mondmasker

De getuige zag de in het zwart gehulde jongeman de afgelopen nacht onder verdachte omstandigheden meerdere keren in de buurt van het Bagijnhof lopen. Toen hij rond 06.00 uur zag dat de jongen een mondmasker had opgedaan, belde hij de politie. Die kwam snel ter plaatse en fouilleerde de verdachte en trof daarbij in zijn jas een vuurwerkbom aan. 'De jongen werd daarop aangehouden. Dankzij deze alerte getuige is mogelijk een aanslag voorkomen', aldus de politie.

Meldt verdachte situatie direct

We werken met man en macht aan de onderzoeken naar aanslagen om verdachten aan te houden, maar ook om nieuwe incidenten te voorkomen. Met opsporingsmiddelen en slimme analyses waar we onze surveillances op aanpassen en in combinatie met maximaal gebruik van cameratoezicht. Ook uw hulp kunnen we daarbij hard gebruiken. U kent uw wijk het beste, u valt het het eerste op als er iets niet klopt in het straatbeeld. Ziet u een verdachte situatie, meld het!

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: