zaterdag, 3. december 2016 - 21:31

Heerenveen komt met zeer sterk antwoord terug na achterstand op GA Eagles

Overijssel

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Sc Heerenveen heeft zaterdagavond Go Ahead Eagles in een diepere rouw gedompeld. De Friezen bogen een 1-0 achterstand om in een 1-3 overwinning.

Reza Ghoochannejhad pakte de hoofdrol met twee doelpunten voor de ploeg van Jurgen Streppel.Al snel kwam de hekkensluiter in eigen huis op 1-0. Darren Maatsen schoot van afstand prachtig in het doel. De Deventenaren konden een klein kwartier genieten van de voorsprong, want na twintig minuten tekende Ghoochannejhad voor de gelijkmaker. Sam Larsson gaf een nonchalant balletje op de Iraniër, die koel afdrukte.

Na dat doelpunt kwam sc Heerenveen wat meer los. Ghoochannejhad scoorde zijn tweede doelpunt. Dit keer deed hij het van dichtbij met zijn hoofd. Yuki Kobayashi zette in de 45ste minuut de laatste goal van de wedstrijd op zijn naam. Hij deed dat uit de rebound, Arber Zenelli schoot tegen de paal en de Japanner tikte de bal binnen.

In de tweede helft probeerde Go Ahead nog een aansluitingstreffer te forceren, maar de ploeg van Hans de Koning kwam niet tot scoren. Marcel Ritzmaier kwam het dichtst bij een doelpunt, maar zijn schot belandde op de paal.

Door de overwinning klimt sc Heerenveen tijdelijk naar de vierde plaats in de Eredivisie. Die plek kan AZ weer overnemen als het later op de avond wint van Excelsior. Bij de Eagles zijn de problemen groot. De hekkensluiter blijft laatste en won nog niet op vreemde bodem. Komend weekend speelt de ploeg de uitwedstrijd tegen landskampioen PSV.