donderdag, 27. juli 2023 - 11:19 Update: 27-07-2023 11:30

Oranje Leeuwinnen pakken punt met gelijkspel tegen VS

Foto van Oranje voetbal | Archief EHF
Zeist/Wellington

De Oranje Leeuwinnen hebben vannacht om 03.00 uur Nederlandse tijd, toen de meeste Nederlanders op één oor lagen te slapen, op het WK in Nieuw-Zeeland een punt gepakt door een gelijkspel van 1-1 tegen de Verenigde Staten. Dit meldt de KNVB donderdag.

Kans op groepswinnaar

'Oranje gooide in het Nieuw-Zeelandse Wellington alles in de strijd en werd in dit topduel beloond met een resultaat. Jill Roord zette Nederland in de eerste helft op voorsprong, na rust scoorde Lindsey Horan de gelijkmaker. Beide ploegen maken daardoor nog aanspraak om als groepswinnaar naar de achtste finale te gaan', aldus de KNVB.

Aanvallend gespeeld

Onder de spelers van Oranje was het de wens om het accent op de aanval te leggen en bondscoach Andries Jonker gaf daar gehoor aan en wakkerde de voorbije maanden bij zijn speelsters een aanstekelijk soort bravoure aan.
'De tijd is voorbij dat Oranje angst voor Amerika moet hebben', riep Jonker een aantal keer doelbewust in de media.