zondag, 13. november 2005 - 11:48

Dorpshuis als lokaal servicecentrum

Kerkwerve

Op vrijdag 25 november wordt het dorpshuis ’t Zuudende in Kerkwerve in gebruik genomen als lokaal servicecentrum.
<BR>Oud-gedeputeerde J.G. van Zwieten verricht om 14.00u de openingshandeling. Het dorpshuis Kerkwerve is het eerste dorpshuis op Schouwen-Duiveland dat verbouwd is tot een lokaal servicepunt.

Het dorpshuis biedt als lokaal servicecentrum onderdak aan de peuterspeelzaal en de jongerensoos. Dit servicepunt herbergt een aantal commerciële activiteiten, zoals een boodschappendienst, pedicure en kapper, maar geeft ook informatie over bijvoorbeeld plan Tureluur. Belangrijk is ook de inloopfunctie van het lokale servicecentrum: inwoners kunnen in de foyer een krantje lezen, een praatje maken met andere dorps-genoten of gewoon een kopje koffie drinken. Ook voor een partijtje biljart of internetten kunnen zij hier terecht.

De dorpsraad Kerkwerve wil zich met behulp van vrijwilligers inzetten voor het verder ontwikkelen van deze centrale ontmoetingsplaats in Kerkwerve. Het streven is het service-centrum een aantal dagdelen per week te laten draaien met vrijwilligers met als doel om met name sociaal-culturele activiteiten uit te breiden. Dit alles is bedoeld om de leefbaarheid in deze kleine kern dankzij vrijwilligers te behouden en waar mogelijk te verstevigen.

Om het dorpshuis aan te passen aan deze nieuwe functie was een verbouwing noodzakelijk. Het gebouw heeft een centrale foyer gekregen.Voor de peuterspeelzaal en de jongerensoos was het nodig om een nieuw gedeelte aan te bouwen. Begin 2003 is samen met de dorpsraad Kerkwerve een plan ontwikkeld. De bouwwerkzaamheden (nieuwbouw- en verbouw) zijn in januari 2005 begonnen en binnen een tijdsbestek van negen maanden gerealiseerd.
Provincie:
Tag(s):