donderdag, 14. april 2005 - 12:23

FC Den Bosch weet Feyenoord te verrassen

FC Den Bosch heeft woensdagavond Feyenoord in eigen huis weten te verrassen door met maar liefst 4-1 te winnen. De ploeg van Ruud Gullit kwam al snel met tien man te staan omdat Pascal Bosschaart tegen een rode kaart aanliep.

Met de rode kaart van Bosschaart begon de slechte avond van de Feyenoorders. Na zestien minuten haalde de verdediger Berry Powel onderuit. Scheidsrechter Reinold Wiedemeijer kon niet anders dan de speler de rode kaart geven. De vrije trap als gevolg van de overtreding woord ook nog een benut door Gijs Cales: 1-0 voor Den Bosch.

Feyenoord had het moeilijk met een man minder. Na jet rustsignaal ging de ploeg iets beter spelen. Gevolg daarvan was de gelijkmaker van André Bahia.

Tegen alle verhouding kwam Den Bosch daarna toch weer op voorsprong. De Feyenoord-huurling in dienst van Den Bosch, Ferne Snoyl, zette de aanval op. Nadat hij simpel Hossam Ghali voorbij was gelopen gaf hij de bal aan Koen van de Laak. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot de spits de bal knap in de kruising.

Feyenoord geloofde niet meer in een goede afloop en liet Den Bosch het spel maken. Van de Laak maakte snel de 3-1 waarna Marcel Cas een strafschop kreeg. Van de Laak wist niet tot een hatrick te komen, maar Olfers scoorde wel in de rebound.

Een gevoelige nederlaag voor Feyenoord dus, met in gedachte de wedstrijd tegen Ajax komende zondag. Champions League is in ieder geval ver weg voor de ploeg van trainer Ruud Gullit.
Categorie:
Tag(s):