donderdag, 3. februari 2005 - 4:40

Fortuna gered

Geleen

Fortuna-Sittard hoeft de handdoek niet in de ring te werpen. Dit bleek woensdagavond na een 6 uur durende gemeenteraadsvergadering over de wijziging van het bestemmingsplan van het Fortuna-stadion. Om de voetbalclub uit Sittard uit de financiële moeilijkheden te redden was er een voorstel gedaan om het bestemmingsplan rond het stadion te wijzigen. Dit betekent dat er zich bedrijven kunnen vestigen bij het stadion. Voor deze marathonvergadering stelde de gemeente een ruimte ter beschikking voor 100 supporters in het gemeentehuis.

Hier konden zij via een beeldscherm de vergadering volgen. Buiten op het plein stonden luisprekers opgesteld voor degenen die geen toegangsbewijs hadden om het gemeentehuis te betreden. De gemeente had extra voorzorgsmaatregelen getroffen. Er was extra politie op de been en er stonden op de achterhand drie ME busjes klaar. Rond 22:00 uur dreigde de situatie plotseling te escaleren. Supporters die vanaf een café aan de Markt de vergadering volgden, trokken ineens op naar de deuren van het stadhuis. De politie moest enkele charges met de wapenstok uitvoeren. Vanaf de zijde van de supporters werd er met glazen naar de politie gegooid en tegen de gevel van het gemeentehuis. Dit was het teken om de ME en de hondenbrigade in te schakelen. De ME drong de supporters terug richting café. Twee personen werden door de politie aangehouden. De rest van de avond moest de ME een aantal keren een cordon optrekken om de supporters op afstand te houden.

Na het verlossende woord in de vergadering barstte de feestvreugde voor alle Fortuna-supporters los en werd dit luidruchtig gevierd. Verdere incidenten hebben zich toen niet meer voorgedaan. © BON/Tekst en foto’s: John Peters
Provincie:
Tag(s):