zaterdag, 18. juni 2005 - 12:06

Ongeval met tankwagen vergt urenlange inzet brandweer

Mierlo

Een ongeval met een tankwagen op de A67 bij Mierlo heeft de brandweerkorpsen van Asten, Geldrop en Eindhoven afgelopen woensdag handenvol werk bezorgd. Rond half elf die ochtend raakte op de baan richting Eindhoven een Nederlandse trekker met oplegger in botsing met een Duitse tankwagen geladen met een zeer brandbare en giftige stof. De Nederlandse vrachtwagen raakte de tankwagen aan de achterzijde in een poging de voor hem rijdende combinatie te ontwijken en belandde hierbij op zijn kant in de sloot langs de weg.

Aangezien onbekend was of de tankwagen lekte werd groot alarm geslagen voor de hulpdiensten. De korpsen van Asten en Geldrop rukten uit, bijgestaan door een Regionaal Officier Gevaarlijke Stoffen. Bij aankomst werd door de bemanning van de Geldropse voertuigen een verkenning en metingen uitgevoerd onder bescherming van ademlucht. Gedurende het ongeval was de weg enige tijd volledig afgesloten voor het verkeer. Bij het ongeval raakte niemand gewond.

Besloten werd om de gekantelde vrachtwagen in de loop van de avond na de spits te bergen teneinde de verkeersoverlast zo veel mogelijk te beperken. De Duitse tankwagen werd afgevoerd naar het terrein van Rijkswaterstaat nabij de afrit Geldrop om daar tegen de avond de inhoud van de tank met behulp van een gespecialiseerd bedrijf over te pompen in een andere tankwagen. Rond kwart voor zeven werd de brandweer van Geldrop opnieuw gealarmeerd om hierbij assistentie te verlenen. Samen met de bemanning van een Eindhovens blusvoertuig en de regionale ontsmettingsunit stond een ploeg van het Geldropse korps standby tijdens het overpompen. Het overpompen verliep voorspoedig en rond elf uur konden de hulpdiensten hun werkzaamheden beeïndigen. ©BON - foto's: Thijs Geeven
Provincie:
Tag(s):