dinsdag, 14. juni 2005 - 10:36

Robin van Persie vast in verkrachtings-zaak

Rotterdam

Oud-Feyenoorder Robin van Persie is maandag in Rotterdam opgepakt na een aangifte van verkrachting tegen hem. Tegen de 21-jarige aanvaller van Arsenal is aangifte gedaan. Dit heeft het Openbaar Ministerie in Rotterdam dinsdagochtend bevestigd. Het OM doet verder lopende het onderzoek geen mededelingen in deze zaak.

Misdaadverslaggever John van den Heuvel wist op Radio Noordzee wel meer te melden. "Op het moment dat er voldoende verdenkingen zijn tegen een bepaalde verdachte dan wordt hij aangehouden en ook vastgehouden. Verder onderzoek moet uitwijzen of het verhaal van het slachtoffer klopt. Wanneer er aanwijzingen zijn voor een ernstig misdrijf, dan gaat men over het algemeen wel tot arrestatie over."

"Het feit dat Robin al een nacht heeft doorgebracht op het politiebureau geeft aan dat het om een serieuze verdenking gaat. Normaal gesproken mag de politie iemand zes uur vasthouden, maar Robin is in verzekering gesteld. Dat betekent dat ook een Officier van Justitie naar de zaak heeft gekeken en dat er voldoende bewijsmateriaal is om hem vast te houden", aldus Van den Heuvel.
Provincie:
Tag(s):