woensdag, 29. juni 2005 - 8:53

Sponsor Loterij nieuwe sponsor eredivisie

De Sponsor Loterij is de nieuwe sponsor van de eredivisie. De loterij volgt Holland Casino op. Aan de nieuwe sponsoring zijn bijzondere voorwaarden opgelegd, zo schrijft minister Donner (Justitie) dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer.

Zo mag er geen directe naamskoppeling zijn tussen de Sponsor Loterij en de Eredivisie C.V. In reclame op televisie moet het goede doel centraal staan. Beide partijen worden maatschappelijke partners. De bijdrage is gelijk aan de bijdrage van de vijf andere subsponsors. Vooralsnog duurt het contract een jaar met een optie voor nog eens twee jaar. Een eventuele verlenging hangt af van de nieuwe gedrags- en reclamecode kansspelen, aldus Donner.

De bewindsman wil voorkomen dat met de nieuwe sponsor de behoefte en deelname aan kansspelen toeneemt. Het conceptcontract dat hij begin dit jaar onder ogen kreeg, bleek inderdaad strijdig met zijn terughoudende kansspelbeleid. Daarop is overleg gevoerd over de voorwaarden.

De Nationale Postcode Loterij en de BankGiro Loterij hebben hun contracten als sponsors van de schaatsploeg en de wielerploeg ook opgezegd. Hier was wel een directe naamskoppeling.
Categorie:
Tag(s):