donderdag, 28. juli 2005 - 16:30

Verstappen coureur van Dutch A1GP team

Jos Verstappen zal de Nederlandse drie-kleur gaan verdedigen in de nieuwe raceklasse A1 Grand Prix, dat is zojuist bevestigd in een persverklaring van het Nederlandse A1 Grand Prix team door Jan Lammers die team-eigenaar is.

Tijdens de bekendmaken zei Jan Lammers: “We wilden een team samenstellen waar we als land trots op kunnen zijn, daar zijn we door de overeenkomst met Jos in geslaagd. Hij is zonder twijfel de populairste Nederlandse coureur en zijn resultaten spreken voor zich. Ik ben er zeker van dat de duizenden fans die zijn carrière van dichtbij gevolgd hebben nu met onze nationale vlag zullen zwaaien in deze innovatieve nieuwe klasse.�

In totaal zullen er 12 races worden verreden, waarvan de eerste zal zijn op 25 september in Engeland op het circuit van Brands Hatch. Verder zal er gereden worden in Duitsland, Portugal, Australië, Maleisie, Dubai, Indonesië, Zuid Afrika, Mexico, Verenigde Staten en China.

Jos Verstappen verteld op zijn website: “Het is natuurlijk heel apart om je land te moeten verdedigen. Het feit dat ik volgende week in een knaloranje auto stap om niet een team of een sponsor te vertegenwoordigen, maar een hele bevolking maakt het heel bijzonder. Ik vind het dan ook een eer dat ik hiertoe in de gelegenheid gesteld word. Natuurlijk hoef ik de echte auto- en racekenners niet meer uit te leggen wat het potentieel is van de combinatie Jan Lammers, Huub Rothengatter en Jos Verstappen."

Jos Verstappen zal volgende week op Silverstone testen tijdens de eerste grote test van de A1 Grand Prix teams. Joao Paulo de Oliveira, die in 2003 Duits Formule 3 kampioen werd, zal ook testen maar dan voor het Braziliaanse A1 Grand Prix team. Daar krijgt hij concurrentie van Antonio Pizzonia, Enrique Bernoldi en Nelson Piquet Jr. die later in augustus zullen gaan testen.
Categorie:
Tag(s):