donderdag, 28. juli 2005 - 11:08

Welkom in Amsterdam Noord

Amsterdam

Fietsers die stadsdeel Amsterdam Noord aandoen kunnen nog wel eens vreemd opkijken als ze tijdens hun fietstocht plotseling geconfronteerd worden met een afgesloten fietspad, een ondeugdelijke omleiding, en betonblokken op het fietspad. De aannemer die voor de gemeente aan de Noord-Zuidlijn werkt in stadsdeel Noord maakt er een potje van.

Het werk aan de metrolijn gaat nog vele jaren duren en omwonenden vrezen het ergste. Als je vanaf het Mosveld naar de Meeuwenlaan wilt, ging je voorheen via het fietspand langs het Meeuwenei langs de Van Hasseltweg. Maar sinds kort liggen er betonblokken op het fietspad waardoor het doodloopt vlak voor de onderdoorgang van de nieuwe Leeuwarderweg. Terug dan maar, en via het voetpad……… maar dit loopt na 200 meter ook dood op betonblokken. Dan maar terug naar het Meeuwenei en via het voetpad van de Van Hasseltbrug (die eigenlijk gesloten is voor fietsers) over de nieuwe Leeuwarderweg, bij het trapje naar beneden doemt een nieuw probleem op, dat is verkeerd afgezet zodat er maar een kant van de trap bereikbaar is. Wachten tot je naar beneden kan met je fiets, met zoveel voetgangers kan dat wel enige tijd duren. Onderaan de trap doemt alweer een bord op met de tekst: Doorgaand verkeer gestremd, Meeuwenlaan via Meeuwenplein. Maar waar is dan het Meeuwenplein? Menig fietser geeft het op en ploegt gewoon met zijn fiets door de berm of door het losse zand.

Inmiddels heeft de gemeente erkend dat de aannemer fouten heeft gemaakt. Deze zullen zo snel moegelijk worden herstelt. Dat beloofd nog wat met veel fietsende toeristen in de zomer periode. Als de fietsers uit de buurt al niet meer weten hoe ze moeten rijden……© BON
Provincie:
Tag(s):