zaterdag, 26. februari 2005 - 11:58

Werklozen gaan helpen in Azië

Amsterdam

Werklozen uit het hele land hebben bij uitkeringsinstantie UWV geïnformeerd naar de mogelijkheid om in het tsunami-rampgebied te gaan helpen. Zo meldt een woordvoerster van het UWV vrijdag. Komende week gaat het ministerie van Sociale Zaken bekijken welke werklozen in aanmerking komen om hulp te verlenen in het rampgebied.

Minister De Geus heeft al eerder te kennen gegeven dat hij werklozen de mogelijkheid wil geven om met behoud van uitkering vrijwilligerswerk te gaan doen in de gebieden die getroffen zijn door de zeebeving op tweede kerstdag. Hij stelt daarvoor wel een aantal randvoorwaarden.
Het moet om vrijwilligerswerk gaan in het kader van hulpacties, die plaatsvinden onder coördinatie van de Verenigde Naties (VN). Ook moeten uitkeringsgerechtigden die snel weer aan het werk kunnen, volgens de bewindsman beschikbaar blijven voor de arbeidsmarkt in Nederland. Dat betekent dat steeds van geval tot geval zal worden bekeken of iemand met behoud van uitkering naar het buitenland mag vertrekken. © BON / Miranda van der Sloot
Provincie:
Tag(s):