woensdag, 11. mei 2005 - 9:46

Zaklampverbod

Zoetermeer

‘Welkom in Zoetermeer. Touwladders, lopers, valse sleutels of enig ander gereedschap waarmee men zich onrechtmatig toegang tot een gebouw of erf kan verschaffen niet toegestaan’. Misschien is dit de tekst die binnenkort op borden aan de rand van Zoetermeer te zien zal zijn. Als het aan burgemeester Waaijer ligt, komt er een verbod op zaklampen en ander gereedschap tussen 22:00 uur en 06:00 uur. Waaijer hoopt hiermee de strijd tegen inbrekers te winnen.

Met de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Waaijer moet de politie preventief kunnen optreden tegen mogelijke inbrekers. Nu moet zij wachten tot de inbraak daadwerkelijk is gepleegd. De commissie Bestuur en Veiligheid was niet echt enthousiast over het verbod. ‘Het kan niet zo zijn dat het goedwillende burgers verboden wordt 's avonds met een zaklamp over straat te gaan,’ aldus VVD’er Domburg tegenover de Telegraaf. Maandag 30 mei zal de Zoetermeerse gemeenteraad over de APV stemmen.

Alleen personen die kunnen aantonen de gereedschappen voor hun beroep nodig te hebben, mogen ze in bezit hebben. Of deze uitzondering ook voor beroepsinbrekers geld in nog niet bekend.

©BON / Foto FBF.nl
Provincie:
Tag(s):