donderdag, 11. oktober 2007 - 14:12

Beleef het zelf! Landelijke Politie Dag Almere en Dronten

Almere

Politie Flevoland laat zaterdag 13 oktober zien hoe haar agenten dag en nacht werken aan de veiligheid in Flevoland. Die dag wordt De Landelijke Politiedag gehouden in Dronten bij het bureau (Gangboord 62) en in Almere rond het trainingscentrum (Marathonlaan 8). Het korps heeft voor beide locaties heel wat uit de kast getrokken.

Dit jaar is het thema: Beleef het zelf. Het doel is het werven van nieuwe (on)ervaren collega's en burgers die zich willen inzetten als vrijwilliger bij de politie. Werving en selectie speelt daarbij een grote rol. Geïnteresseerden kunnen bij de speciale wervingsstand terecht voor informatie. Bovendien is er voor een aantal sollicitanten een speciaal programma opgesteld, zodat zij zelf in de huid van een politie-agent kunnen kruipen.

Samenwerking

Er is een leuk en interessant progamma bedacht voor Dronten en Almere. Zo laten de hondengeleiders en politiebikers zien hoe zij boeven vangen en zorgen voor de openbare orde. Maar dat is niet het enige: de samenwerking met de partners in veiligheid is heel belangrijk en dat is onder andere te merken in Dronten tijdens de demonstratie van brandweer, ggd en reddingsbrigade.

Politiediploma

Daarnaast geven onder andere de Technische Recherche en ME uitleg over hun werkzaamheden en het Korps Landelijke Politie Diensten levert ook een bijdrage. In Almere komen de politiepaarden en de verkeerspolitie. In Dronten landt zelfs de helicopter. Uiteraard is ook gedacht aan jonge bezoekers: kinderen van vier tot twaalf jaar kunnen hun politiediploma behalen. Ze worden getest op een aantal onderdelen zoals bekeuren en zelfverdediging en krijgen na die tijd een certificaat mee.
Kortom het programma biedt voor jong en oud wat leuks. Iedereen is van harte welkom om met gezin, familie of vrienden een kijkje te komen nemen van 10.00 tot 16.00 uur. Kom en beleef het zelf! Voor meer informatie kunt u kijken op www.politie.nl/flevoland
Provincie:
Tag(s):