dinsdag, 9. oktober 2007 - 17:24

Brand Almere Stad rond 11.00 uur onder controle

Almere Stad

De brand die vanochtend rond 5.00 uur uitbrak op het bedrijventerrein Hollandse Kant in Almere Stad was volgens een politiewoordvoerder tussen 10.30 uur en 11.00 uur onder controle. Er hebben zich bij de brand geen persoonlijke ongevallen voorgedaan. Ook was er geen direct gevaar voor de volksgezondheid. De schade is aanzienlijk.

De flinke uitslaande brand die dinsdagochtend 9 oktober bij Welzorg Distributie uitbrak heeft voor veel materiële schade gezorgd. Het 7000m2 grote pand kan als verloren beschouwd worden. "Het dak en delen van muren zijn ingestort. Er staat niets meer overeind", aldus een politiewoordvoerder tegen Blik op Nieuws. Daarnaast zijn er zo,n 3500 scootmobielen verloren gegaan. Deze zijn eigendom van Welzorg Nederland, die in het pand een uitgifte had van hulp- en revalidatiemiddelen. Tijdens de brand ontstond er een forse rookontwikkeling die zich richting Markermeer verplaatste, zodat de Almeerse bevolking hier verder weinig hinder van ondervond. De plofgeluiden, die men uit het pand hoorde komen, bleken de accu's te zijn die vlam vatten. Door het vlamvatten van deze accu's, alsook van de scootmobielen, werd er aanvankelijk gevreesd voor het vrijkomen van gevaarlijke stoffen. Metingen hebben echter uitgewezen dat er geen direct gevaar voor de volksgezondheid bestaat.
De belendende bedrijven liepen geen schade op. Wel moesten werknemers van deze bedrijven lang wachten voordat het veilig was om de gebouwen te betreden.
Rond 14.00 uur was de brandweer nog aan het nablussen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.
Provincie:
Tag(s):