maandag, 23. juli 2007 - 13:10

Bureau Jeugdzorg luidt de noodklok

Rotterdam

Bureau Jeugdzorg in Rotterdam luidt de noodklok nu ze het aantal meldingen nauwelijks kan verwerken. Dat schrijft directeur Bureau Jeugdzorg Rotterdam José Vermeer maandag in een brandbrief aan wethouder Leonard Geluk die belast is met jeugdzaken bij de gemeente rotterdam.

Volgens Vermeer is de toename van het aantal meldingen te wijten aan de aandacht voor de risicojeugd en weten ouders vandaag de dag jeugdzorg beter te vinden dan een paar jaar geleden. De toename is volgens Vermeer niet alleen in Rotterdam een probleem.

Ook in de rest van Nederland worden overuren gedraaid om achterstand binnen de jeugdzorg weg te werken. Vermeer hoopt met de brandbrief, die naar de Rotterdamse wethouder is verstuurd, meer financiële mogelijkheden te krijgen om het problemen van wachtlijsten snel en goed weg te kunnen werken. Daarnaast pleit de Vermeer voor structureel geld en geen eenmalige subsidies.

Portefeuillehouder Jeugdzorg van de stadsregio Amsterdam, Wethouder Hennah Buyne, heeft vandaag nogmaals een brandbrief gestuurd naar de Minister voor Jeugd en Gezin, André Rouwvoet.

De Stadsregio Amsterdam heeft structureel 13,8 miljoen euro nodig om problemen met wachtlijsten in de jeugdzorg op te lossen. De Stadsregio heeft dat eerder in april en mei van dit jaar de minister hierover geïnformeerd. Afgelopen week werd bekend dat het ministerie voor 2007 slechts 3,3 miljoen incidenteel beschikbaar stelt voor de stadsregio Amsterdam en dat is slechts 22% van wat nodig is.
Provincie:
Tag(s):