woensdag, 11. juli 2007 - 15:11

De nieuwe Opel Agila in 2008 in de showrooms

Breda

Met vijf deuren en vijf volwaardige zitplaatsen is de nieuwe Opel Agila niet alleen even praktisch als zijn voorganger, waarvan meer dan 440.000 exemplaren een eigenaar vonden, maar ook veel dynamischer ontworpen. De kleine, veelzijdige Opel wordt aan het publiek voorgesteld op de IAA in Frankfurt (13 – 23 september 2007) en verschijnt in de lente van 2008 in de showrooms.

De voorpartij neemt de typische stijlelementen van Opel over. Met zijn ronde koplampen, geïntegreerd in amandelvormige lichtblokken die verwijzen naar de nieuwe Corsa, bekijkt de Agila de wereld door grote ogen. Ook de spits toelopende voor- en achterbumpers zijn typische designelementen van Opel, net als de vouw in de motorkap. De achterpartij is eveneens voorzien van diverse afgeronde details. De positie van de smalle, verticale lichtblokken, die worden geaccentueerd door de sferische achterlichten, stelde de designers in staat om te zorgen voor een grote, gemakkelijk toegankelijke bagageruimte.


Twee benzinemotoren beleven hun wereldpremière in de nieuwe Agila. Ze worden aangeleverd door partner Suzuki en delen dezelfde architectuur: een aluminium motorblok en cilinderkop en twee bovenliggende nokkenassen.

De basismotor is een driecilinder benzinemotor van bijna 1.000 cc. De vierkleppenmotor produceert 48 kW/65 pk en haalt een top van 160 km/uur1. De 1,2-liter viercilinder produceert 63 kW/86 pk, sprint in minder dan 12 seconden van 0 tot 100 km/uur en haalt een top van 174 km/uur (waarden voor de versie met handgeschakelde vijfversnellingsbak). Deze motor is op Enjoy nu ook aan een optionele viertrapsautomaat te koppelen, een uitermate aantrekkelijk alternatief voor wie vaak in de stad rijdt.

Het ABS-systeem is standaard. De Agila is ook leverbaar met elektronische stabiliteitsregeling (ESP) en gordijnairbags. Wanneer het ESP-systeem aanwezig is, kan TCSS (Traction Control Support System) uitgeschakeld worden en dat is handig wanneer men bijvoorbeeld met sneeuwkettingen door diepe sneeuw moet.
Categorie:
Tag(s):