zaterdag, 13. oktober 2007 - 18:59

Fietser geraakt door geopende taxibusdeur

Ureterp

Een 19-jarige man uit Gorredijk heeft vrijdagnacht een 17-jarige fietser verwond door het portier van een taxibusje opzettelijk te openen op het moment dat het voertuig een groep fietsers passeerde. De 19-jarige is aangehouden op verdenking van poging tot zware mishandeling.

De verdachte maakte deel uit van een groep jongeren die met een busje terugkwam van een feest. De verdachte zat op de stoel naast het rechtervoorportier. Op de Hegebrechsterleane haalde het busje een groep fietsers in, waarvan enkelen niet op het fietspad maar slingerend op de rijbaan reden. De bestuurder van het busje moest uitwijken naar links. In het voorbijrijden zou de verdachte volgens getuigen plotseling het portier hebben geopend, waardoor één van de fietsers geraakt werd.

De fietser kwam ten val. De bestuurder van het busje stopte om te vragen hoe het met het slachtoffer was. Daarna ontstond volgens de inzittenden van het busje een dreigende sfeer, waarna men is weggereden en de politie heeft gebeld. Die heeft de verdachte meegenomen voor nader onderzoek. Na verhoor is hij zaterdagochtend weer in vrijheid gesteld.
Provincie:
Tag(s):