woensdag, 18. april 2007 - 13:13

Groot deel Pleincollege uitgebrandt

Nuenen

Een zeer grote brand in Nuenen heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een groot deel van het Plein College in de as gelegd. Rond 01.35 uur werd de brand gemeld, hierop werden direct twee blusvoertuigen en een officier van dienst naar de school gestuurd. De brand werd al snel opgeschaald naar 'zeer grote brand'.

Na uren blussen en met behulp van assistentie van verschillende korpsen uit de regio was men de brand de baas. Assisterende korpsen waren ondermeer Eindhoven, Lieshout en Helmond.

Na enige tijd blussen besloot de brandweer het naastgelegen zwembad 'De Drietip' te gebruiken als wateraanvoer. Met behulp van een grote pomp en forse slangen werd het water uit het 400m3 grote zwembad naar de bluseenheden gepompt. Het zwembad zelf werd eveneens natgehouden met een watergordijn, om overslag van het vuur te voorkomen.

Volgens getuigen zouden zeker zes lokalen verwoest zijn door de brand, die vermoedelijk van binnenuit is ontstaan. De politie zal een onderzoek instellen naar de uiteindelijke oorzaak van de brand.
Provincie:
Tag(s):