vrijdag, 26. oktober 2007 - 10:01

Herkomst lasterbrief Maarn bekend

Maarn

Op dinsdag 16 oktober deed een 46-jarige inwoner van Maarn melding van laster. De politie heeft middels onderzoek de verdachten achterhaald.
In de woonomgeving van de 46-jarige man was rond 15 oktober een schrijven verspreid waarin hij werd beschuldigd een actieve pedofiel/schennispleger te zijn en werd hij met naam en adres genoemd. De Maarnaar deed aangifte en de politie stelde een onderzoek in.

Gezien de onrust in de wijk werd op woensdag 17 oktober namens burgemeester Frits Naafs van de gemeente Utrechtse Heuvelrug en de politie district Heuvelrug een brief in meerdere straten in Maarn verspreid. Daarin werd aangegeven dat er in het geheel geen verdenking inzake pedofilie of schennispleging tegen de Maarnaar is.

Door onderzoek heeft de politie de herkomst van de brief en van een internetadvertentie met dezelfde strekking weten te achterhalen. Het gaat om drie verdachten.

De drie zijn het afgelopen weekend verhoord en hebben allen hun rol in de zaak bekend. De aanleiding tot de laster waren problemen die één van hen in het verleden met de 46-jarige Maarnaar had gehad. Eén van de drie verdachten was op het idee van de brief gekomen door de aandacht die er de afgelopen week was voor een actieve schennispleger op de Utrechtse Heuvelrug.

In die zaak is inmiddels door het Korps Hollands Midden een verdachte in Rhenen aangehouden. Tegen het drietal wordt proces-verbaal opgemaakt voor het plegen van smaad/laster.
Provincie:
Tag(s):